Pokeriturnaukset Espoossa ja netissä

By Date: 2014/01/26 in Vinkit

Tiedossa ei ole että Espoossa järjestettäisiin pokeriturnauksia, paitsi ehkä epävirallisesti jonkun pelaajan olohuoneessa tai opiskelija-asuntolan kerhohuoneessa, mutta Royal Flush Club järjestää ainakin yhden Baaripokerin SM-turnauksen osakilpailuista Espoossa, Ravintola Britanniassa, jossa pokeria voi myös pelata joka perjantai. Uhkapelilainsäädännöstä johtuen näitä pelejä ei pelata rahalla, vaan leikkirahalla, mutta se joka voittaa pelin tai turnauksen saa palkinnoksi esimerkiksi lahjakortin. Suomen Baaripokerimestariksi kruunattu saa hiukan isomman palkinnon, vuonna 2013 pääpalkintona on kahden hengen matka Las Vegasiin. Varmaankaan nämä kilpailut eivät vastaa oikeita rahapelejä, mutta hyvää harjoitusta kuitenkin vakavampiin peleihin aikoville – koska pelin voittajalle on luvassa palkinto, pelaajilla on kuitenkin korkeampi motivaatio voittaa kuin ihan pelkillä tulitikuilla kotona pelatessa.

Helpoin tapa päästä pelaamaan, Espoossakin, on tietysti netin kautta. Ensi tuntumaa peleihin voi ottaa automaattipeleistä, kuten https://casino.betsson.com/fi/videopokeri mutta ne eivät juuri poikkea maitokaupan tai lähibaarin peliautomaatista, ainoa mitä niistä voi oppia on eri pokerikäsien arvon ja ehkä jotain eri käsien todennäköisyydestä. Varsinaisesti nettipokeria voi pelata esimerkiksi saman firman pokerisivuilla https://poker.betsson.com/fi/ joka vaatii rekisteröitymisen, mutta peliä voi silti harjoitella ilmaisrahalla; mutta eihän pokeria ole ajateltu pelattavan ilman jotain riskiä, sehän tuo peliin juuri sen jännityksen – ja tietysti voittomahdollisuuden.

Pokeriturnauksia, olivat ne sitten netissä tai livenä, on eri tyyppisiä. Yleinen netissä on Sit & Go – yleensä näille englanninkielisille pokeritermeille ei kukaan ole keksinyt suomenkielisiä vastineita – jossa nimen mukaisesti turnaus lähtee käyntiin heti kun pöytään on ilmoittautunut tarvittava määrä ihmisiä. Sit & Go turnauksia löytyy joka lähtöön, alkaen niistä joita voi pelata pikkurahalla, aina satojen eurojen panostukseen asti. Aikataulutetut turnaukset taas alkavat jonain tiettynä kellonaikana, ja suurimmat turnaukset toimivat juuri näin. Netissä yhteen turnaukseen saattaa osallistua satoja tai jopa tuhansia pelaajia. Toinen ero turnausten välillä on se, onko kyseessä niin sanottu freezeout, jossa pelaaja putoaa pois kun turnauksen alussa ostetut pelimerkit loppuvat, ja rebuy tai add-on turnaukset joissa pelaajat voivat ostaa uudelleen pelimerkit tai lisätä alkupottiinsa pelin edetessä.