Tapahtumia Espoossa

By Date: 2014/01/20 in Vinkit

Espoossa toimii oma teatteri, Espoonlahden teatteri, joka paitsi teatteriesityksiä järjestää paljon improvisaatioiltoja, ja myös kursseja draamasta ja improvisaatiosta kiinnostuneille. Teatteri esittää sekä lasten- että aikuisten näytelmiä, moderneja klassikkoja ja uusia suomalaisia näytelmiä säännöllisesti Espoon Matinkylässä.

Espoon Tapiolassa on myös yksi Suomen klassisten orkesterien kärkinimi, Tapiola Sinfonietta. 41 henkinen orkesteri on esiintynyt monen suomalaisen ja ulkolaisenkin huippumuusikon ja kapellimestarin kanssa ja levyttänyt ja konsertoinut kansainvälisesti. Orkesteri esiintyy säännöllisesti Tapiolasalissa. Paitsi klassista musiikkia orkesteri on osallistunut moniin poikkitaiteellisiin produktioihin ja konsertteihin joissa iskelmä- tai jazz kohtaa klassisen soundin.

Toinen tunnettu espoolainen pumppu on Espoo Big Band, jazz-orkesteri jonka riveistä on noussut monta alan huippua. Juuri Espoo Big Band on ollut järjestämässä vuotuista April Jazz-festivaalia jossa on vieraillut ja vierailee varmaan tulevaisuudessakin monia jazzin kirkkaimpia tähtiä. Kuten nimestä huomaa festivaali järjestetään huhtikuussa, ja esitykset ovat (onneksi, tietäen suomalaisen kevätsään) sisätiloissa.

Eurooppalaisen elokuvan kärkifestivaaliksi Suomessa on muodostunut Espoo Ciné joka järjestetään joka vuosi elokuussa. Juhlissa nähdään myös lyhytelokuvia, joiden levitys on aika satunnaista muuten, vaikka monet ovat ainakin yhtä hyviä kuin täsypitkät. Perinteinen, 50-luvulla rakennettu yhden salin elokuvateatteri Kino Tapiola on yhdistyksen omistuksessa, ja se toimii ympäri vuoden. Nykyään teatterissa on myös 3D laitteisto joten siellä voi nähdä myös Thor:in tai Hobbitin kaltaisia Hollywood-spektaakkeleita kunnon tiloissa.